کاهش نرخ سود بانکی قطعی شد.

وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت به عنوان سه عضو اصلی شورای پول و اعتبار برای کاهش قطعی نرخ سود بانکی هم نظر شدند.
خبرگزاری مهر: اعضای شورای پول واعتبار عصر روز سه شنبه هفته جاری در ساختمان لاجوردی میرداماد دور هم خواهند آمد تا بالاخره برای نرخ سود بانکی تصمیم گیری کنند، این در حالی است که قرار بود این موضوع در جلسه دو هفته پیش شورا مورد بررسی و تصویب قرار گیرد که البته این جلسه لغو شد. علی طیب نیا وزیر اقتصاد دلیل لغو این جلسه را رسیدگی به لایحه احکام دائمی برنامه ششم اعلام کرد.

روز گذشته نیز جزئیات بسته اقتصادی ۶ ماهه دوم سال توسط سه عضو کابینه دولت یازدهم رونمایی شد و یکی از بندهای مهم آن مربوط به کاهش نرخ سود بانکی است؛ بررسی میزان و چگونگی کاهش نرخ سود بانکی قرار بود که روز گذشته در جلسه ای ویژه توسط معاونین سیف مورد بررسی و تصویب قرار گیرد که البته به دلیل چگونگی و تدوین جزئیات ابلاغ شرایط جدید وام خودرو منتفی شد.

البته دستور کار جلسه شورای پول و اعتبار در هفته جاری همان ۷ محوری است که پیش از این قرار بود مورد بررسی قرار گیرد که شامل ضوابط ناظر بر حداقل استاندارد شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط موسسات اعتباری، ساختار سهامداری بانک‌ها، آئین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و اعطای تسهیلات اشتغال به مددجویان می شود.

همچنین شورای پول و اعتبار بررسی دستورالعمل نحوه محاسبه ذخیره مطالبات موسسات اعتباری، زمان لازم الاجرا شدن فرم‌های یکنواخت عقود اسلامی(مضاربه) و اعطای تسهیلات ساخت و احداث انفرادی مسکن از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم را در دستور کار خواهد داشت.

اما شواهد حاکی است که به دلیل اهمیت موضوع نرخ سود بانکی که به شدت مورد تاکید وزیر اقتصاد است و برای ابلاغ هر چه زودتر بسته اقتصادی دولت، این موضوع یعنی کاهش نرخ سود بانکی خارج از نوبت در جلسه هفته جاری شورا مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

حسن روحانی رئیس جمهور چند روز پیش در گفتگوی تلویزیونی با مردم نسبت به بالا بودن نرخ سود بانکی انتقاد کرد و گفت: سود بانکی باید از کاهش تورم تبعیت کند ولی با توجه به کاهش تورم در کشور هنوز این اتفاق نیافتاده است.

وی افزود: اگر بر فرض تورم ما ۱۵ درصد باشد، اما سود تسهیلات خیلی بالاست و سود بانک‌هایی که به بخش‌های تولیدی تسهیلات ارائه می‌دهند را باید کاهش دهیم؛ اگر هزینه بانک‌ها کاهش پیدا کند، اینها می‌توانند سود تسهیلات را پایین بیاورند و این برای تولیدکنندگان یک قدم بزرگ است.

علی طیب نیا وزیر اقتصاد هم روز گذشته در نشست بسته اقتصادی نیمه دوم سال در این زمینه گفت: هدف‌گیری دولت، کاهش سود بانکی است و نرخ سود در حال حاضر نه با شرایط واقعی اقتصاد و نه تولید هماهنگ است و در عین حال، شرایط بازار سرمایه را نیز در نظر نگرفته، این در حالی است که نرخ تورم کاهش یافته ولی نرخ سود به دلیل چسبندگی‌ها کاهش نیافته است.

طیب‌نیا تصریح کرد: دلیل بالا بودن نرخ سود هم توان کم تسهیلات‌دهی بانک‌ها و هم نیاز بالای فعالان اقتصادی به نقدینگی است، بنابراین هر دو باید اصلاح شود و این دو موضوع در بسته دولت دیده شده است.

وی پیش از این هم در این باره گفته بود: به ‌رغم اینکه نرخ تورم کاهش پیدا کرده، نرخ سود بانکی در حد بالایی است که نه با شرایط بازار سرمایه سازگاری دارد و نه با بازدهی بخش واقعی اقتصاد. اگر صرفا نرخ سود را به طور دستوری کاهش دهیم بدون اینکه نیاز بنگاه ها به نقدینگی تامین شود، طبیعی است که سیاستی ناموفق خواهد بود.

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی هم دیروز در این باره با بیان اینکه نرخ سود بانکی متناسب با تورم کاهش نیافته و این اشکال بزرگی است، گفت: بخشی از این امر به فعالیت موسسات غیر مجاز بازمی گردد و بخشی نیز مربوط به مطالبات بانک‌ها از دولت است.

سیف خاطرنشان کرد: مجموعه این عوامل باعث شده است که برعکس این قاعده قابل قبول که نرخ سود باید متناسب با تورم کاهش یابد، محقق نشده است اما بانک مرکزی زمینه ای ایجاد می کند که در بازار بین بانکی تنگنای مالی برطرف شود و این امر به کاهش نرخ رایج عملیات بانکی برای رفع عدم تعادل موجود کمک خواهد کرد.

وی در مورد بانک‌هایی که نرخ سود ابلاغی را اجرا نکرده اند، گفت: در روزهای آینده اقداماتی که در این زمینه اجرایی خواهد شد، اعلام می‌شود و در این زمینه بانک‌های پیشتاز معرفی خواهند شد، همچنین پرونده هایی در مورد بانک‌هایی که دامنه قابل قبول نرخ را اجرا نکرده اند، تشکیل شده است.

البته وعده بازنگری در نرخ های سود بانکی هر سه ماه یکبار پیش از این توسط سیف داده شده است.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت هم چند روز پیش در این زمینه با تاکید بر اینکه دولت معتقد به تقلیل سود بانکی است، گفت: نرخ سود بانکی بیش از نرخ تورم است، آن موقع که تورم ۴۰ درصد بود، سود بانکی هم همین مقدار فعلی بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود: من در اولین جلسه این موضوع را مطرح خواهم کرد. البته اینکه رقم سود بانکی باید تقلیل کند هر سه دستگاه (بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی) متفق‌النظر بودند اما اختلاف هایی در میزان این کاهش وجود داشت. بانک مرکزی اعتقاد داشت که این تقلیل باید به تدریج صورت گیرد و رقمی در نظر گرفته شود که انگیزه برای سرمایه‌گذاری ایجاد کند.

داعش از این دختران می ترسد!

داخلی آرشیو خبر صفحه اخبار جبهه مستضعفین

عکس/ داعش از این دختران می‌ترسد!
عکس/ داعش از این دختران می‌ترسد!
کوبانی نامی است که در ادبیات مقاومت ماندگار شده اما شاید کمتر کسی است که بداند زنان و دختران جوان کرد سهم بسزایی در این مقاومت داشتند.
به گزارش جبهه جهانی مستضعفین به نقل از ایسنا، کوبانی نامی است که در ادبیات مقاومت ماندگار شده اما شاید کمتر کسی است که بداند زنان و دختران جوان کرد سهم بسزایی در این مقاومت داشتند و اینبار دختران ایزدی با پیوستن به زنان پیشمرگه و تشکیل گروهی به نام دختران خورشید می خواهند نام خود را جاودانه کنند. دیلی میل در این باره گزارش جذابی را آماده کرده که برگردان آن به شرح زیر آمده است.

سنجار و ایزدی ها نامی است که در طول یک سال گذشته بارها به گوش رسیده و گزارش های تکان دهند زیادی درباره جنایاتی که گروه تروریستی داعش علیه ایزدی ها به ویژه زنان و دختران ایزدی ها روا داشته منتشر می شود.

در این میان اما گویا برخی از زنان و دختران ایزدی با الهام گرفتن از ایستادگی زنان کرد کوبانی تصمیم گرفته اند تا انتقام خود و آشنایانشان را از داعش بگیرند. آنها چند ماهی است که گروه دختران خورشید را تشکیل داده اند.

این گروه توسط زنی به نام «ژاته شینگالی» دایر شده است. شینگالی را پیشتر به عنوان یک خواننده می شناختند (شینگال نام کردی سنجار است). این زن با به خدمت گرفتن ۱۲۳ دختر و زن جوان ۱۷ تا ۳۰ ساله که همگی قصد گرفتن انتقام از داعش را دارند گروه دختران خورشید را تشکیل داده است.

بر اساس گزارش های موجود تروریست های موسوم به داعش در حمله به ایزدی های شمال عراق حدود پنج هزار زن و دختر را به گروگان گرفته اند.

شمار دختران و زنان ربوده شده از طرف سازمان های حقوق بشری، امدادرسان و دیپلمات های غربی نیز تایید شده است. گروه دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده بود که گروه تروریستی داعش تعدادی از زنان ایزدی را که پیش از این در شمال عراق ربوده بود، به سوریه منتقل کرده و پس از اجبار به تغییر دین، آن ها را به شبه نظامیان فروخته است.

این سازمان حقوق بشری توضیح داده است که توانسته از ازدواج اجباری ۲۷ زن اطمینان حاصل کند. به گزارش این سازمان، زنان ربوده شده در سوریه به عنوان "عروس" به مردان داعش فروخته می شوند. دیده بان حقوق بشر سوریه فروش زنان ایزدی را تاکنون در حلب٬ رقه و حسکه ثبت کرده است.





در همین رابطه در شهریورماه سال جاری رییس کمیته امور زنان اقلیم کردستان عراق گفته که حدود یکهزار زن ایزدی همچنان اسیر گروهک تروریستی داعش هستند.بخشان زنگنه افزود: مشخص نیست که داعش آنها را در داخل خاک سوریه نگهداری می کند و یا به کشور دیگری منتقل کرده است و دولت اقلیم کردستان تلاش می کند محل اسارت این زنان را به منظور نجاتشان شناسایی کند.

به گفته وی، بحران سیاسی و اقتصادی در کردستان عراق، مانع از توجه کافی مقام های این اقلیم، به پرونده زنان اسیر ایزدی شده است.

تروریست های داعش ایزدی ها را "شیطان پرست" می خوانند. آنها در حملات خود به ایزدی ها معمولا مردان را می کشند و زنان را دزدیده و با خود به اسارت می برند.

از پنج هزار دختر دزدیده شده تنها ۴۳ نفر بازگشته اند. گفته می شود که شیخ های طایفه های سنی در موصل و فلوجه ها تلاش کرده اند تا زنان را خریده و بعد آزاد کنند. در همین رابطه چندی پیش منابعی در موصل اطلاع دادند که گروه تروریستی داعش شیخ ریان العبد ربه الجبوری یکی از شیوخ عشیره الجبور را با شماری از نزدیکان وی اعدام کرده است.

بر اساس این گزارش داعش الجبوری و نزدیکانش را به اتهام فراری دادن زنان ایزدی به استان دهوک اعدام کرد.

اما این دختران پس از آزادی اکنون نگران آنند که در جامعه سنتی ایزدی ها پذیرفته نشوند و به عنوان دخترانی که دامان شان لکه دار شده از این جامعه نیز طرد شوند، یا حتی محاکمه و سنگسار شوند.»

شمار ایزیدی ها را در سراسر جهان حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر تخمین می زنند. ایزدی ها یا ایزدیان، اقلیت مذهبی کردی هستند که در شمال عراق، سوریه، جنوب شرقی ترکیه، قفقاز و ایران زندگی می کنند. آیین آن ها ایزدیه، آمیزه ای از عقاید و ادیان پیش از اسلام و عقاید اسلامی است.